Verstappen blij na goede vrijdag: 'Gekozen richting absoluut de juiste' Max Verstappen

Verstappen blij na goede vrijdag: 'Gekozen richting absoluut de juiste'

Door Gino Haverkamp 10 juli 2020 | 17:30


Max Verstappen is tevreden over zijn vrijdag in Oostenrijk. De Nederlander is veel positiever over de RB16 en was de snelste man in de tweede vrije training.

Zijn snelste tijd in VT2 zou zomaar de poleposition kunnen opleveren als er zaterdag niet gereden kan worden door het verwachte slechte weer. De uitslagen van de meest recente training worden dan namelijk aangehouden voor de startopstelling. Verstappen is zich daar ook van bewust.

'Voorlopig sta ik op pole', grapt Verstappen tegen Sky Sports. 'Laten we eerst maar eens kijken of we morgen de kwalificatie kunnen doen. En als dat niet zo blijkt te zijn, dan denk ik dat de kwalificatie alsnog op zondagochtend wordt gehouden', tempert hij de verwachtingen.

'Gevoel was nu veel beter dan vorige week'

De 22-jarige Limburger stelt dat Red Bull Racing binnen een week tijd veel progressie gemaakt heeft. Waar vorige week vrijdag het één en ander nog misging, was dat deze vrijdag amper tot niet het geval. 'Het gevoel was nu veel beter dan vorige week vrijdag. Ik was toen echt niet blij, maar intussen hebben we veel geleerd. We hebben geprobeerd om de problemen van vorige week op te lossen en voorlopig lijkt de door ons gekozen richting absoluut de juiste.'

Ondanks de goede eerste twee trainingen wil Verstappen nog niet al te hoog van de toren blazen. Goede resultaten op de vrijdag zeggen immers niet alles over hoe het zondag tijdens de race kan gaan. 'Deze dag is in ieder geval een stuk beter verlopen dan vorige week.' (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws