Marko: 'Wordt het heter, dan slaat dat om naar 60:40 voor Verstappen' Max Verstappen

Marko: 'Wordt het heter, dan slaat dat om naar 60:40 voor Verstappen'

Door Gino Haverkamp 12 juli 2020 | 09:40


Helmut Marko dicht Lewis Hamilton de meeste kansen toe voor de overwinning op de Red Bull Ring zondag, al is het gat met Max Verstappen klein. De temperaturen gaan een grote rol spelen, zo verwacht de adviseur van Red Bull Racing.

Marko verwacht dat de Mercedes W11 het moeilijk krijgt onder warme temperaturen. 'We hebben op vrijdag gezien dat Mercedes het moeilijker heeft naarmate het warmer wordt', aldus de Oostenrijker tegen Bild am Sonntag.

De verwachting is echter dat het zondagmiddag zo'n twintig graden wordt, te weinig om in het voordeel te zijn ten opzichte van Mercedes. 'In dat geval spreken de kansen met 60:40 in het voordeel van Hamilton. Wordt het heter, dan slaat dat om naar 60:40 voor Verstappen.'

De Duitse renstal heeft het doorgaans lastig op de Red Bull Ring als het heet is. In 2018 vielen zowel Lewis Hamilton als Valterri Bottas uit, terwijl in 2019 de snelheid er simpelweg niet was. Beide keren profiteerde Verstappen van de verzwakte Mercedessen. (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws