Spiegels overbodig voor Verstappen: 'Met regen kan je die er net zo goed vanaf halen' Max Verstappen

Spiegels overbodig voor Verstappen: 'Met regen kan je die er net zo goed vanaf halen'

Door Gino Haverkamp 12 juli 2020 | 11:50


Alhoewel sommige coureurs zich er erg aan kunnen ergeren, heeft Max Verstappen er niet zo veel problemen mee als zijn engineer tegen hem praat tijdens een snelle kwalificatieronde. Dat zegt de Nederlander tijdens de persconferentie na afloop van de kwalificatie.

Tijdens de door regen geteisterde sessie was het zich erg slecht, zo erkende Verstappen eerder al. Zijn engineer hielp hem dan met het oriënteren, zo vlak voor zijn snelle rondes. 'De communicatie vindt voornamelijk plaats voordat je je snelle ronde wil maken of tegen het einde van de sessie aan.'

Zijn engineer, Gianpiero Lambiase, hield Verstappen dan ook constant op de hoogte over de situatie op het asfalt. 'Natuurlijk zal je team engineer zijn mond houden tijdens wanneer je bezig bent met je snelle ronde. Het kan wel eens gebeuren dat hij je toch iets zal vertellen, als andere coureurs bijvoorbeeld afremmen. Maar dat is goed, ik vind het niet erg als ze tegen mij praten', vindt hij.

Spiegels overbodig

Aan zijn spiegels had de Nederlandse coureur van Red Bull Racing in ieder geval niet. Zodoende had hij weinig zicht zowel aan de voorkant van zijn RB16 als achter hem. 'Met regen kan je die er net zo goed vanaf halen, het maakt geen verschil. Dus ja, communicatie is de sleutel in deze condities', besluit Verstappen. (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws