Verstappen realistisch na P3: 'We waren gewoon te langzaam vandaag' Max Verstappen

Verstappen realistisch na P3: 'We waren gewoon te langzaam vandaag'

Door Maurits Kappetijn 12 juli 2020 | 16:49


Max Verstappen leek na de trainingen voor de Grand Prix van Stiermarken de pace van Mercedes te kunnen matchen, maar in de race bleek dat anders. De Nederlander pakte P3 en bleek kansloos tegen de snelheid van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Na de race erkent Verstappen het verschil in snelheid en zijn eerste reactie is dan ook realistisch. 'Ja, nou ja, we waren gewoon te langzaam vandaag', stelt Verstappen voor de camera's van de FOM. 'Ik heb het wel nog geprobeerd, maar we hadden de pace niet. Ik heb zo hard gereden als ik kon, maar het mocht niet baten.'

Verstappen vond race 'saai'

Lang bleef Verstappen voor Bottas op P2, maar het snelheidsverschil werd de Nederlander uiteindelijk de baas. 'Bottas haalde me in, maar ik wilde het hem wel moeilijk maken. Ik wist dat hij me hoe dan ook zou inhalen, maar wilde nog wel laten zien dat het niet makkelijk zou gaan. Misschien maar goed ook, want de race was behoorlijk saai. Gelukkig was dat laatste stukje dan nog enigszins enerverend.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws