Verstappen stelt gerust: 'Geklaag over boordradio kwam door de banden' Max Verstappen

Verstappen stelt gerust: 'Geklaag over boordradio kwam door de banden'

Door Maurits Kappetijn 12 juli 2020 | 19:06


Tijdens de tweede race in Oostenrijk, de Grand Prix van Stiermarken, was Max Verstappen veelvuldig te horen op de boordradio. Tegen het einde van de race klaagde de Red Bull-coureur nadrukkelijk over de 'driveability' van de auto, waarmee de bestuurbaarheid bij het uitgaan van bocht drie bedoeld werd. Verstappen benadrukt dat dit vooral te maken had met de banden onder de RB16.

Na afloop van de race stond Verstappen de pers te woord in een persconferentie, waar hij zijn boordradio's nader verklaarde. Verstappens beklag over de bestuurbaarheid van de auto hadden met name te maken met de ouder wordende banden, zo vertelt hij aan de (virtueel) aanwezige pers.

'De bestuurbaarheid van de auto was oké. Natuurlijk krijg je daar issues mee naarmate de banden ouder worden. Je balans wordt dan aangetast. Dus in de laatste tien à twaalf ronden stoeide ik met de achterkant van de auto. Het was echter niets dramatisch, hoor. Ik had gewoon ruzie met de banden', zegt Verstappen, die normaliter weinig klaagt over de bestuurbaarheid van zijn auto in combinatie met de banden.

Verstappens twijfel om strategie achteraf gezien onnodig

Ook plaatste Verstappen na zijn pitstop vraagtekens bij de gekozen strategie. Hij vroeg zich tegenover het team af of men hem niet te vroeg naar binnen had gestuurd. Achteraf blijkt deze zorg niets waard. 'Ik was toch niet snel genoeg', stelt Max. 'We hadden alles kunnen doen: een vroege pitstop, een late pitstop... Uiteindelijk waren we toch wel te langzaam. Het had uiteindelijk niks uitgemaakt. Het is wat het is. Daarom zei ik over de radio op een gegeven moment ook iets van 'laat maar, het is goed zo'.'

Verstappen valt tot slot even stil als hem wordt gevraagd naar de verwachtingen voor volgende week, waar Red Bull het op zal nemen tegen Mercedes op de Hungaroring in Hongarije. 'Ik weet het niet, ik weet het echt niet', zegt een zichtbaar denkende Verstappen. 'Dat is het beste antwoord wat ik kan geven. We moeten het nog maar zien.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws