Red Bull-ingenieur verklaart: 'Ook was er schade aan de achtervleugel' Max Verstappen

Red Bull-ingenieur verklaart: 'Ook was er schade aan de achtervleugel'

Door Luuc ten Velde 13 juli 2020 | 14:26


Red Bull Racing heeft onthuld dat de schade aan de vleugel die door Max Verstappen werd veroorzaakt tijdens de Grand Prix van Stiermarken groter is dan in eerste instantie werd gedacht. Een deel van de plaat zou in de bargeboard zijn blijven hangen, waardoor vermogen verloren ging bij de Nederlander. Verstappen was op jacht naar Lewis Hamilton, maar wist de Brit niet meer in te halen.

De schade bij Verstappen ontstond door het raken van de verraderlijke kerbs waar de baan in Oostenrijk bekend om staat. Dat het raken van de kerbs schade had veroorzaakt, was voor het team van Red Bull al duidelijk tijdens de race. Achteraf werd echter ook duidelijk dat er schade was bij de bargeboard, wat voor nog meer verlies van vermogen zorgde bij de jonge Nederlander. Uiteindelijk zorgde de combinatie van problemen er dan ook voor dat Bottas de tweede plek van Verstappen over kon nemen.

Na de race vertelde hoofdingenieur Paul Monaghan aan Motorsport hoe de vork precies in de steel steekt. 'Er ontstond schade aan de voorvleugel. Het onderdeel dat afbrak kwam vast te zitten in de bargeboard', vertelt Monaghan. 'Dat heeft ons niet geholpen.' De hoofdingenieur stelt dat hierdoor niet alleen onderdelen loshingen aan de voorvleugel, maar dat de problemen van twee kanten kwamen.

Monaghan: 'Ook was er nog een beetje schade aan de achtervleugel. Vermoedelijk lieten een paar onderdelen los door de trillingen die daarna wat geraakt hebben.' Ook teambaas Christian Horner laat weten dat het team gelijk verlies in vermogen zag nadat Verstappen in aanraking kwam met de kerbstone.

Verstappen haalde het onderste uit de kan

Uiteindelijk werd Verstappen derde in de Grand Prix van Stiermarken. Beide Mercedes-coureurs gingen hem voor het podium op. Ondanks de derde plek was er weinig aan te merken op Verstappen volgens het Britse Sky Sport. De Nederlander werd beoordeeld met een negen voor zijn prestatie.

Volgens de analyse zou Verstappen er alles aan gedaan hebben om de tweede plek te behouden, maar mocht het uiteindelijke niet baten. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws