Brawn bewonderend: 'Verstappen leverde een typische maximale prestatie' Max Verstappen

Brawn bewonderend: 'Verstappen leverde een typische maximale prestatie'

Door Luuc ten Velde 13 juli 2020 | 15:18


F1-topman Ross Brawn is erg lovend over Max Verstappen na aanleiding van de race afgelopen weekend. Tijdens de Grand Prix van Stiermarken was het spektakel van de dag te vinden in de strijd tussen Verstappen en Valtteri Bottas die om de tweede plek vochten. In de slotfase van de race was het Bottas die voor de tweede plek mocht tekenen na een zwaar gevecht met Verstappen.

Dat Brawn te spreken was over Verstappen blijkt uit de column van de F1-topman op de website van Formule 1. Daarin is hij erg te spreken over de vechtlust van de Nederlander. Ondanks dat Red Bull Racing het qua snelheid moet afleggen tegen Mercedes, gaf Verstappen geen centimeter volgens Brawn. 'Hij leverde weer een typerende maximale prestatie met het materiaal dat hij voor handen heeft. Ik denk niet dat iemand anders er nog meer uit had kunnen halen', aldus Brawn.

Lovend schrijft de topman van de Formule 1 over de daadkracht van Verstappen. Het gevecht dat zich in de eindfase van de race voordeed tussen Verstappen en Bottas zorgde ervoor dat Brawn op het puntje van zijn stoel zat, ondanks dat hij wist wat de uiteindelijke uitkomst zou worden. Na het gevecht bleef het podium van de Grand Prix van Stiermarken onveranderd. Lewis Hamilton won, gevolgd door Bottas op twee en Verstappen ging met het brons naar huis.

Prestatie Verstappen gesprek van de dag

Dat Verstappen een goede race heeft gereden in Oostenrijk is niemand onopgemerkt gebleven. Over de Nederlander wordt lovend geschreven door verschillende media, waaronder Sky Sports. In de analyse na de race kreeg Verstappen een negen. Bottas kreeg slechts een 7,5.

De Fin kwam afgelopen weekend, ondanks zijn tweede plek, opnieuw onder vuur te liggen door het mogelijk schenden van de coronavirus-protocollen van de Formule 1. Tussen de races door gaat de Fin namelijk gewoon naar huis in Monaco en dat zou niet mogen. De Fin zelf zegt echter ook na de tweede race gewoon weer naar huis te gaan. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws