'Verstappen verwacht véél meer van zijn team op de Hungaroring' Max Verstappen

'Verstappen verwacht véél meer van zijn team op de Hungaroring'

Door Christian Moerman 14 juli 2020 | 08:10


Lawrence Barretto, ervaren redacteur voor Formula 1, denkt dat het veelzeggend is dat Max Verstappen niet tevreden is met een derde plek. Verstappen verwacht van zijn team dit jaar meer dan dat. Ook meent hij dat de verwachtingen voor Hongarije hoog liggen bij de Limburger.

Na afloop van de twee eerste Grands Prix van het seizoen blikt Barretto terug op de tweede race op de Red Bull Ring: 'Een podium is niets om je voor te schamen, maar het feit dat een derde plaats als teleurstelling gezien wordt, geeft aan hoe ver Max Verstappen gekomen is.'

'De Nederlander zat Hamilton tijdens de kwalificatie op de hielen, om in zijn laatste ronde in bocht negen de auto te verliezen op het natte wegdek. Hij startte de race nog steeds als tweede', vervolgt hij. Een prima kwalificatie in de RB16.

In de race moest de Red Bull Racing-rijder het echter opnemen tegen twee Mercedessen. Om de undercut te verdedigen werd er voor een vroege pitstop gekozen. Daardoor kwam hij tegen het einde van de race grip tekort. Gecombineerd met schade aan de voor- en achtervleugel was Verstappen een sitting duck.

'Zijn Red Bull was niet snel genoeg om Valtteri Bottas' Mercedes van zich af te houden maar hij heeft het in ieder geval geprobeerd. Zij aan zij met de Fin ging hij enkele bochten door in een poging zijn positie te verdedigen', merkt Barretto op.

Red Bull Racing op de Hungaroring

Volgend weekend staat de derde race van het jaar alweer op de kalender. Het Formule 1-circus reist af naar de Hungaroring om daar het 2020-seizoen voort te zetten: 'Verstappen had gehoopt om de Red Bull Ring met een groter puntenaantal te verlaten, gezien het feit dat hij de twee vorige Grands Prix daar gewonnen had.'

Red Bull heeft dus iets recht te zetten: 'Verstappen verwacht véél meer van zijn team op de Hungaroring.' Vorig jaar wist hij als tweede over de eindstreep te komen, nadat hij in de slotfase van de race de Mercedes van Hamilton - die met een tweestopper de dominante strategie had - in de eerste bocht vrij spel moest geven. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws