Surer voorspelt loodzwaar jaar voor Verstappen: 'Die staat er alleen voor' Max Verstappen

Surer voorspelt loodzwaar jaar voor Verstappen: 'Die staat er alleen voor'

Door Christian Moerman 14 juli 2020 | 08:59


Marc Surer vreest het ergste voor Red Bull Racing dit jaar. Hoewel Max Verstappen zich van zijn beste kant heeft laten zien op de Red Bull Ring, denkt de voormalige F1-coureur dat Red Bull kracht tekort komt met Alexander Albon in de tweede RB16.

Na afloop van de double header in Spielberg heeft Surer voor Motorsport-Total cijfers uitgedeeld. De Zwitser vond een gedeelde tweede plaats voor Lando Norris en Verstappen voldoen. Over laatstgenoemde zei hij het volgende: 'Ik had hem graag als hoogste willen beoordelen, maar de kapotte voorvleugel heeft hem de tweede plaats gekost.'

'Albon is te traag om Verstappen te helpen. In het gevecht met Mercedes staat Verstappen er alleen voor', aldus de oud Brabham-rijder. Hij verwacht dat de Nederlander een loodzwaar seizoen te wachten staat waarin het gevecht vooraan met name door hem gevoerd zal moeten worden.

Horrorweekend voor Ferrari

Ook Ferrari kende niet een al te best weekend. In bocht twee kwam Charles Leclerc uit jeugdig enthousiasme in aanvaring met teamgenoot Sebastian Vettel. Het resultaat was een dubbele DNF voor de Italiaanse renstal: 'Dat kun je nu gerust de Ferrari-bocht noemen.'

'Een week geleden ging Vettel er in de fout (in gevecht met Carlos Sainz, red.), nu Leclerc. Leclerc deed dit bovendien met een actie die er vanaf het begin al uit zag alsof deze nooit goed af zou lopen', vervolgt Surer tegenover het Duitse medium.

Hij analyseert het incident: 'Er zat twee man voor hem, er was geen enkele ruimte om daar in te halen. Daarom moest hij de kerbs pakken in de binnenbocht. Op die kerbs verloor hij zijn auto en reed hij in op Vettel. Dit was honderd procent de fout van Leclerc. Een ongebruikelijk incident voor de doorgaans zo koele Monegask.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws