Brundle: 'Verstappen was chagrijnig en de snelheid van Mercedes lag te hoog' Max Verstappen

Brundle: 'Verstappen was chagrijnig en de snelheid van Mercedes lag te hoog'

Door Christian Moerman 14 juli 2020 | 14:24


Martin Brundle vreest dat het weer een eentonig seizoen wordt. Mercedes oogde tijdens de Grand Prix van Stiermarken zeer dominant en alleen Max Verstappen kon een speldenprikje uitdelen aan de Duitse renstal. Het gebruikelijke patroon sluipt er volgens Brundle weer in bij de F1.

'Terwijl Hamilton de pace van het veld controleerde, wist Verstappen bewonderenswaardig de Mercedessen uit elkaar te houden', zo opent Brundle bij Sky Sports. Samen met de huidige kampioenschapsleider, Valtteri Bottas, verdween het trio achter de horizon.'

Vanaf toen was het een kwestie van de race uitzitten voor de voorhoede van het veld. Verstappen maakte nog een vuist in het gevecht met Bottas, maar het mocht niet baten: 'Dat Bottas op de tweede plaats eindigde was een open deur.'

'Hoewel hij vanaf P4 kwam, en een vurige Verstappen langs moest, kwam het bekende patroon bij de Mercedes-coureurs bovendrijven', vervolgt de Britse Formule 1-analist. Een eentonig seizoen zou volgens hem geen ondenkbaar scenario zijn.

Verstappen heeft er de pest in

Na afloop was het met name de Nederlander die ontevreden oogde: 'Verstappen was chagrijnig, de snelheid van Mercedes lag simpelweg te hoog.' Hoewel Verstappen de zesvoudig wereldkampioen bij wist te houden, kon hij op geen enkel moment de aanval openen in de tweede wedstrijd van het jaar.

En dus bereidt hij zich alvast voor op een seizoen van sporadische overwinningen, meent Brundle: 'Ondanks zijn uitstekende prestatie zal Verstappen wel weer denken dat het weer een seizoen van toekijken wordt.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws