Verstappen: 'Moeten hard werken aan de afstelling van de auto' Max Verstappen

Verstappen: 'Moeten hard werken aan de afstelling van de auto'

Door Christian Moerman 15 juli 2020 | 09:29


Max Verstappen gelooft dat op de Hungaroring alles af zal hangen van de afstelling van de RB16. Volgens de Red Bull Racing-rijder is dat men name wat de competitiviteit bepaalt in Boedapest. Ook spreekt hij lovend over zijn pitstop-crew.

'Ik zal mijn uiterste best doen en we zullen zien hoe competitief we zijn tegenover Mercedes en de anderen', meldt Verstappen via Verstappen.com. Er liggen weer kansen voor de Nederlander in het aankomende Formule 1-weekend: 'De baan is wat technischer dan Oostenrijk.'

'Je moet dus hard werken aan de afstelling van de auto, dat is altijd de sleutel. We hebben balans nodig en een auto die goed reageert bij het insturen van de bochten', vervolgt hij. Gedurende de weekenden op de Red Bull Ring kende de Red Bull wat balansproblemen, in Hongarije moeten deze opgelost zijn.

De reden dat de balans zo van belang is in Hongarije, is omdat (met name) in sector twee de bochten elkaar snel opvolgen. Balansproblemen aan het begin van de sector betekent dus dat je bij de rest van de bochten niet goed uitkomt, vertelt Verstappen.

Red Bull met de snelste pitstop

Tijdens de Grand Prix van Stiermarken wist Red Bull wederom de snelste pitstop van de race neer te zetten. Verstappen reageert dankbaar: 'Dat is geweldig om te zien. Het is altijd mooi als de mannen mij zo'n snelle stop kunnen geven.'

'Ik vind het leuk om ze tijdens de race te zien, maar ik wil zo snel mogelijk van ze af zijn tijdens de pitstop. Ze werken allemaal super hard en dat is elke zondag zichtbaar', zo sluit de achtvoudig Grand Prix-winnaar af. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws