Verstappen klimt naar P2 in 'Power Rankings' van Formula 1 Max Verstappen

Verstappen klimt naar P2 in 'Power Rankings' van Formula 1

Door Christian Moerman 15 juli 2020 | 15:56


Max Verstappen is geklommen in de Power Rankings die Formula 1 na afloop van elke race beschikbaar maakt. Een prima optreden in Oostenrijk was goed voor een 9.2, die uitgereikt is door een jury die elke week de prestaties van de coureurs beoordeelt.

Het weekend van Verstappen was volgens de jury zeer sterk: 'Verstappen was de enige coureur die in hetzelfde rijk als Hamilton reed gedurende de kwalificatie. Met een spin in bocht negen kon hij de Brit echter niet uitdagen. Gezien de weersomstandigheden kunnen we hem dit echter niet kwalijk nemen.'

'Tijdens de race kon hij weinig extra's uitrichten met zijn RB16. De Nederlander eindigde als derde, elf seconden voor teamgenoot Alexander Albon terwijl Verstappen nog een extra pitstop gemaakt heeft', zo luidt het vonnis van de Formule 1-kenners. 

Norris bovenaan de lijst, Bottas op P3

Lando Norris bevindt zich na twee races bovenaan de lijst. Het Britse toptalent van McLaren wist na een heldhaftige derde plek in de seizoensopener, ook in de tweede race van het jaar indruk te maken. Als vijfde kwam hij de eindstreep over.

Direct onder de Red Bull Racing-rijder in het Power Rankings-klassement staat Valtteri Bottas. Een ongeïnspireerde tweede race van het jaar (op het gevecht met Verstappen na) deed hem afzakken van P2 naar P3. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Power Rankings na Grand Prix van Stiermarken


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws