Verstappen opgewekt: 'Ik merk verbetering, maar hier komen we nog te kort' Max Verstappen

Verstappen opgewekt: 'Ik merk verbetering, maar hier komen we nog te kort'

Door Harry Verolme 01 augustus 2020 | 00:01


Max Verstappen ziet dat het eindelijk de goede kant op gaat met de ontwikkeling van de RB16 van Red Bull Racing. In een interview met Ziggo Sport voor het F1 Café vertelt de Nederlandse autocoureur over zijn bevindingen.

'Ik merk dat Red Bull vooruitgang heeft geboekt', begint Verstappen. 'Het is niet nog niet precies hoe ik het wil, vooral in de langzame bochten. Daar komen we wat te kort, maar het gaat beter dan eerst', stelt de Limburger, die de snelste tijd noteerde in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Red Bull profiteerde echter niet zozeer van de warme weersomstandigheden, erkent Verstappen. 'Dat het vandaag warm was en er veel wind stond, heeft het niet makkelijker gemaakt. Morgen zal het kouder zijn en verandert ook de wind, wellicht dat de verhoudingen dan weer anders zullen zijn dan nu. Ik hoopte dat het morgen ook warm zou zijn, want dan moet Mercedes met minder vermogen rijden en maken wij meer kans.'

Verstappen kwam niet aan veel rijtijd toe

Hoewel Verstappen de dag goed begon met een eerste plaats in FP1, verliep de tweede helft minder soepel. 'Het was niet het plan om meer ronden te rijden in de eerste vrije training dan in de tweede. We hadden wat dingen geprobeerd met de afstelling in de eerste sessie en die moesten we 's middags herhalen. Maar toen was ik niet blij met de balans en moest ik naar binnen komen om het te veranderen', vertelt Verstappen.

Daarna werd het niet veel beter voor de achtvoudig Grand Prix-winnaar. 'Op de softband werd ik twee keer opgehouden. Vervolgens kwam er een rode vlag, dat was ook niet ideaal. En bij mijn longrun was het team vergeten iets vast te zetten in de auto, dus moest ik weer naar binnen. Uiteindelijk kon ik op de mediums nog naar buiten, dat ging gelukkig goed.'

Problemen met de hoofdsteun voor Verstappen

Op een gegeven moment was een klagende en ietwat verontwaardigde Verstappen op de boordradio te horen dat er iets mis was met zijn hoofdsteun. 'Alexander (Albon, red.) rijdt met die knobbeltjes aan de binnenkant van de headrest, maar ik niet. Dat is niet mijn stijl. Ik leun namelijk liever de bochten in met mijn hoofd', legt de Red Bull-coureur uit.

'Het team heeft deze hoofdsteun een aantal keer aan mij gegeven om het te proberen, maar hij ligt mij gewoonweg niet. Dat hij er ditmaal op zat, was een foutje van het team. Toen ik naar buiten reed, dacht ik: 'Wat is dit?' En toen voelde ik met mijn hand en bleek de verkeerde hoofdsteun er te zitten. Ik kan er echt niet mee rijden, want dan kan ik niet met mijn hoofd leunen. En dan voelt het alsof ik vast zit. Dat vind ik niet fijn', aldus Verstappen.

'Raar' dat er geen fans langs de baan zitten

Tenslotte staan er ook dit Grand Prix-weekend geen fans weer langs het circuit. Sterker, de lokale politie heeft zelfs aangegeven dat toeschouwers niet hoeven te proberen langs te komen, want dan volgens er sancties. Voor Verstappen is het nog altijd wennen dat er geen fans mogen komen kijken.

'Dat er geen fans langs de baan staan, merk je wel. Het is alsof het een soort privé-testsessie is nu. Maar ik denk dat we er in ieder geval blij mee moeten zijn dat we kunnen rijden. En gelukkig hebben we overal goede camera's, dus thuis kun je het gewoon goed volgen', besluit Verstappen.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws