Verstappen: 'Hülkenberg verdient een vast zitje in de Formule 1' Max Verstappen

Verstappen: 'Hülkenberg verdient een vast zitje in de Formule 1'

Door Gino Haverkamp 02 augustus 2020 | 08:10


Max Verstappen is van mening dat Nico Hülkenberg een vaste plek op de Formule 1-startgrid verdient. De Duitser valt dit weekend in voor de met COVID-19 besmette Sergio Perez, maar voor Verstappen moet zijn taalgenoot, Hülkenberg spreekt Nederlands, meer dan een invaller zijn.

'Hij is blij om hier te zijn. Hij moet hier überhaupt zijn, want ik vind dat hij überhaupt een plek in de Formule 1 verdient', zegt Verstappen, geciteerd door RaceFans.net. De Duitser heeft sinds december 2019 geen Formule 1-auto bestuurt en dat ziet Verstappen terug bij Hülkenberg. 'Ik zag na de eerste training zijn nekt één kant ophangen', constateert hij.

Dat is het gevolg van lang niet in een Formule 1-auto zitten, zo stelt de 22-jarige coureur van Red Bull Racing. 'En hij heeft een vrij lange nek, dus dat helpt niet mee. Dat is lastig. Ik sprak hem er al over toen hij nog een vast zitje had, toen genoot hij er al niet van.'

'Je kan zo veel trainen als je wil, maar het blijft altijd wel pijn doen, vooral als je voor het eerst weer rijdt', legt Verstappen uit. 'Ik weet honderd procent zeker dat hij (Hülkenberg, red.) het voelt toen hij wakker werd.'

Hamilton: 'Alsof hij nooit weg was'

Mercedes-coureur Lewis Hamilton sluit zich bij Verstappen aan aangaande Hülkenberg. 'Het lijkt alsof hij nooit weg was', zegt hij. 'Copse is volgas en er zijn een aantal intense bochtencombinaties. Ik zou niet verbaasd zijn als hij 's ochtends wakker wordt met wat kneuzingen en pijntjes, maar over al algemeen is hij wel fit.' (foto: Racing Point F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws