Brawn verdedigt pitstop Verstappen: 'Als ik Red Bull was, had ik hetzelfde gedaan' Max Verstappen

Brawn verdedigt pitstop Verstappen: 'Als ik Red Bull was, had ik hetzelfde gedaan'

Door Harry Verolme 03 augustus 2020 | 16:57


Ross Brawn is het niet eens met de stelling dat Red Bull Racing een overwinning uit handen gaf door Max Verstappen in de slotfase van de Grand Prix van Groot-Brittannië naar binnen te halen. De voormalig directeur van het Formule 1-team van Ferrari had hetzelfde gedaan, zo geeft hij toe.

In zijn terugkerende column voor de officiële website van de Formule 1 legt Brawn uit dat Red Bull alle reden had om Verstappen naar binnen te halen voor een setje vers rubber. 'Dat had het team nooit kunnen weten op dat moment. Niemand had kunnen voorstellen dat het bandenprobleem van (Valtteri, red.) Bottas ook (Lewis, red.) Hamilton zou treffen. Red Bull nam dan ook geen slechte beslissing door Max naar binnen te halen.'

Verstappen ging er uiteindelijk met de snelste raceronde vandoor, maar zag de zege aan zijn neus voorbij gaan. 'Ik weet niet of Red Bull bang was om ook een probleem te krijgen of dat ze simpelweg een extra punt voor de snelste ronde wilden hebben, maar het bleek een ongelukkige beslissing. Hadden ze Max door laten rijden, dan had hij waarschijnlijk gewonnen. Maar ik had denk ik dezelfde keuze gemaakt', concludeert Brawn. (Foto: 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws