Verstappen mikt op P3 in eindklassement: 'Is het maximaal haalbare' Max Verstappen

Verstappen mikt op P3 in eindklassement: 'Is het maximaal haalbare'

Door Merijn Kramer 06 augustus 2020 | 20:22


Max Verstappen laat weten dat voor hem de derde positie in het wereldkampioenschap het maximaal haalbare is. De Mercedessen zijn simpelweg te snel, zelfs als ze meer vleugel op de bolide zetten hebben ze meer topsnelheid dan de Red Bull. Het zal dus lastig worden om ze te achterhalen. 

'We komen sowieso tekort op de rechte stukken', vertelt Verstappen aan Formule1.nl. Toch valt het op, Mercedes reed het afgelopen weekend namelijk met de achtervleugel die zij ook in Oostenrijk hadden. 'Ze hadden dus meer downforce dan normaal en alsnog zijn zij sneller op de rechte stukken. Ze doen dus iets slims met die auto', legt de Nederlander verder uit. 

Daarmee legt Verstappen zich er dus bij neer dat het dit seizoen waarschijnlijk niet beter zal worden dan dit. Toch legt de coureur de lat hoog. 'We moeten er wel voor zorgen dat we dan écht derde worden. Een kwalificatie als op de Hongaroring wil je dan niet te vaak.'

Verstappen blijft wel opportunistisch

Toch denkt de Nederlandse coureur dat hij af en toe wel strijd kan leveren. 'Wanneer je een goede start maakt en je er tussen komt, wie weet hoe het dan loopt? Maar wanneer je op de derde positie rijdt, wordt het wel erg lastig om de Mercedessen aan te vallen', sluit Verstappen af. (Bron: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws