Update | Verstappen na alternatieve strategie: 'Het wordt morgen zeker niet slecht' Max Verstappen

Update | Verstappen na alternatieve strategie: 'Het wordt morgen zeker niet slecht'

Door Rick Pasker 08 augustus 2020 | 16:32


Max Verstappen was de enige coureur tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan die op de harde band door Q2 kwam. De Nederlander maakte het spannend, maar mocht zich als negende rijder alsnog melden voor de laatste kwalificatiesessie.

Daardoor start Verstappen de race als enige in de top tien op de harde band. Dat kan wel eens in het voordeel werken van de Red Bull-coureur, aangezien de slijtage op Silverstone erg hoog is. 

Update 16.25u (08/08) | Verstappen na kwalificatie: 'Het wordt morgen zeker niet slecht'

Max Verstappen kijkt positief terug naar de kwalificatie. De coureur start als enige in de top tien op de hardste compound, en verwacht hier voordeel uit te halen. Ook is hij lovend over de prestatie van Nico Hülkenberg, die zich als derde kwalificeerde op Silverstone.

'Ik denk dat het morgen zeker niet slecht wordt, in vergelijking met waar zij op starten', verklaart de Nederlander, doelende op Mercedes: zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas zal de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan starten op de mediumbanden. 

De Red Bull-coureur verwacht dat hij de eerste stint veel voordeel kan halen uit de hardere banden, maar moet realistisch blijven: een crash of incident op het asfalt kan zomaar het hele plan in het water gooien. 'Een safety car kan natuurlijk heel veel veranderen, maar we doen in ieder geval iets anders dan de rest', weet de Limburger.

Verstappen niet bang voor middenveld

Tijdens de race gaat Verstappen vooral voor zich uit kijken en verwacht hij niet te veel competitie van de coureurs die achter hem starten: 'Vorige week was mijn start ook goed, en ik verwacht verder ook niet veel competitie van de mensen die achter mij beginnen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws