Update | Bottas niet eens met Wolff over strategie Verstappen: 'Goede band voor in de race' Max Verstappen

Update | Bottas niet eens met Wolff over strategie Verstappen: 'Goede band voor in de race'

Door Wouter Leendertsen 08 augustus 2020 | 19:00


Max Verstappen kwalificeerde zich zaterdagmiddag op de harde band in plaats van op de softs, zodat hij zondag op die compound kan beginnen aan de race. Dat is volgens Mercedes teambaas Toto Wolff een grote gok.

'Wanneer je op de harde band start, zal het erg moeilijk worden om je positie vast te houden', zegt Wolff over de bandensoort waarop Verstappen begint tegen SkySports . 'Als het echt misgaat, verliest hij zelfs een paar posities en dan wordt het heel moeilijk.'

'Het enige echt strategische voordeel krijg je wanneer de banden het lang volhouden', vervolgt de Oostenrijker. 'Dan kan je laat stoppen. Of wanneer de safety-car naar buiten komt en jij niet naar binnen gaat voor een pitstop.' Wolff vindt de keuze van Verstappen en Red Bull dan ook gewaagd. 'Voor mij zijn dit nogal outsider-strategieën. Maar ze staan wat verder weg dus ze moeten een gokje wagen.' (Foto: Mercedes AMG F1)

Update 19.00u (08/08) | Bottas niet eens met Wolff over strategie Verstappen: 'Goede band voor in de race'

Waar Wolff sceptisch is over Verstappen's strategie ziet zijn coureur Valtteri Bottas wel heil in de ingeslagen weg van de Nederlander. De Fin denkt dat een start op de harde band zijn vruchten kan afwerpen.

'Het is een goede band voor in de race. De band kan langer meegaan dan de compound waarop de rest van de top tien begint', wordt Bottas geciteerd door de officiële website van de Formule 1.

De problemen die dit bij de start met zich mee kan brengen, zijn te overzien denkt de Mercedes-coureur. 'Dat is een klein nadeel, maar daarna zal hij robuuster kunnen rijden, zal hij minder oververhitting hebben, zal de band langer meegaan…', somt Bottas op.

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Windsurfer
9 Aug 2020 om 13:16

Vreemde reacties allemaal van de zogenaamde deskundigen.
Maar feitelijk is datgene wat Max nu doet hetzelfde als vorige week op de mediums starten terwijl de rest op de soft stond.

Castor
8 Aug 2020 om 18:02

Ik wou nog een positieve reactie na mijn eerste reactie plaatsen, maar blijkbaar was mijn initiële reactie niet toereikend voor dit forum.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws