Verstappen waakt voor strategie: 'Waarschijnlijk verlies je beetje bij de start' Max Verstappen

Verstappen waakt voor strategie: 'Waarschijnlijk verlies je beetje bij de start'

Door Rick Pasker 08 augustus 2020 | 18:53


Max Verstappen verwacht dat zijn strategie voor de nodige spektakel zou kunnen zorgen tijdens de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan. De Nederlander start als enige coureur in de top tien op de harde band. Daarmee hoopt Verstappen een podiumplek te kunnen bemachtigen.

'Ik hoop dat ik op de harde band een goede start kan maken', begint Verstappen, die de bandenkeuze vergelijkt met het vorige raceweekend op Silverstone. 'De harde band is het medium van afgelopen weekend, dus ik denk niet dat het slecht zal zijn in vergelijking met waar de rest van de top tien op start.'

'Ik denk dat het beter zal zijn voor mijn eerste stint'

Verstappen gaat er wel vanuit dat hij een lastige start voor zijn kiezen krijgt. De harde band zorgt er namelijk voor dat er minder grip is dan op een compound zachter. 'Natuurlijk verlies je waarschijnlijk een beetje bij de start, maar ik denk dat het beter zal zijn voor mijn eerste stint', voorspelt de Red Bull-coureur.

Over de race is Verstappen hoopvol gestemd. 'Er staat een lange race te wachten en ons racetempo is normaal gesproken een stuk competitiever. We hebben gewoon niet de kwalificatiemodus die Mercedes wel heeft. Het doel voor ons is om uiteindelijk op het podium staan', sluit de Limburger af.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws