Verstappen legt bandenstrategie uit: 'Daarom wilde ik voor de hardste optie gaan' Max Verstappen

Verstappen legt bandenstrategie uit: 'Daarom wilde ik voor de hardste optie gaan'

Door Gino Haverkamp 09 augustus 2020 | 08:25


De keuze van Max Verstappen om de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan op de hardste band aan te vangen is volgens hem simpel: het is de minst slechte band. In gesprek met Motorsport.com legt de Nederlander zijn keuze nader uit.

Pirelli heeft voor de Grand Prix van het Zeventigjarigbestaan een zachtere bandencombinatie gekozen dan waar tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië mee gereden werd. Zodoende is de harde band van dit weekend de middelzachte band van de vorige race. 'Ik had een sterke voorkeur voor die band omdat we dit weekend met zachtere banden rijden en dus niet over dezelfde harde band beschikken als vorige week, wat volgens mij een redelijke band was', legt Verstappen uit.

'Ik wilde daarom voor de hardste optie gaan die we dit weekend tot onze beschikking hebben', vervolgt hij. De rode band was voor hem geen optie, omdat deze niet lang mee kan gaan. 'En de medium van deze week is de soft van vorige week, wat ook geen geweldige band is. Daar wilden de toppers vorige week niet op kwalificeren, dus waarom zou ik daar nu wel op willen kwalificeren, terwijl de baan nog warmer is dan een week geleden?'

Zodoende viel Verstappens keuze op de hardste van de drie beschikbare banden. Het enige wat de coureur van Red Bull Racing moest doen was Q2 zien door te komen op dat rubber, iets wat hem middels een negende plek net lukte. (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws