Verstappen blijft realistisch: 'Denk niet dat we met Mercedes kunnen vechten' Max Verstappen

Verstappen blijft realistisch: 'Denk niet dat we met Mercedes kunnen vechten'

Door Gino Haverkamp 09 augustus 2020 | 13:55


Max Verstappen verwacht snel 'zijn eigen race' te kunnen rijden. Het gat met Mercedes is te groot, terwijl hij zichzelf en zijn auto sneller acht dan de anderen om hem heen.

'We hadden een paar dingen die niet helemaal goed gingen in de kwalificatie, maar de race moet geen probleem worden', blikt Verstappen in gesprek met de Formule 1 zelf vooruit op de race. 'We moeten langs de Racing Point (Nico Hülkenberg op P3 voor hem, red.) komen en dan onze eigen race rijden. Ik denk niet dat we met Mercedes kunnen vechten, maar ik probeer zo dichtbij mogelijk te komen.'

Het had niet veel gescheeld of Verstappen had vorige week op Silverstone gewonnen. Lewis Hamilton kreeg een klapband in de laatste ronde, maar bleef de coureur van Red Bull Racing vijf seconden voor. 'Ook al had ik gewonnen, had dat niet geweldig gevoeld', erkent Verstappen. 'We zijn immers nog steeds te langzaam. Het is misschien goed dat we niet hebben gewonnen, omdat we dan met twee voeten op de grond blijven staan.' (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws