Boordradio's GP 70-jarig bestaan | Verstappen pakt Mercedes: 'Ik ga niet achterblijven als een oma' Max Verstappen

Boordradio's GP 70-jarig bestaan | Verstappen pakt Mercedes: 'Ik ga niet achterblijven als een oma'

Door Luuc ten Velde 09 augustus 2020 | 16:37


Tijdens de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan waren wederom een scala aan boordradio's te horen. Gespreksonderwerp van de dag was de slijtage van de banden die bij vele coureurs voor een obstakel zorgde. Het leverde dan ook genoeg mooie boordradio's op.

Al na zes rondes begon Valtteri Bottas nog erger te zweten toen zijn team hem een update gaven over zijn banden. 'Linksvoor is in kritieke toestand, ook linksachter', luidde de radio. De Fin begon vanaf pole in Engeland, maar zag zijn banden akelig snel aftakelen. Hetzelfde probleem ondervond teamgenoot Lewis Hamilton ook. 

De situatie betekende goed nieuwe voor Max Verstappen. In zijn Red Bull kwam hij goed weg vanaf de vierde positie en liep hij steeds meer in op de wagens van Mercedes. Toen de 22-jarige over zijn boordradio te horen kreeg dat hij rustiger moest rijden, reageerde hij fel. Verstappen: 'Ja, hallo... Ik ga hier niet achterblijven als een oma. Deze kans laat ik niet liggen.’

Verstappen bleek het bij het juiste eind te hebben, want kort na zijn commentaar reed hij steeds dichter op Hamilton. De Brit besloot de pitstraat in te duiken voor nieuwe banden, terwijl Verstappen nog rustig tien rondjes door kon rijden op zijn eerste sets. 'Mijn banden zijn goed vriend. De banden zijn prima', roept Verstappen kort voor hij Bottas inhaalt voor de koppositie.

Hamilton vol ongeloof over Verstappen

Dat Verstappen op miraculeuze wijze zijn banden zo wist te sparen zorgde voor veel ongeloof. Vooral Hamilton liet zich horen op de radio in ronde 28: 'Hij moet minder bandenspanning hebben of iets dergelijks.’ Een kleine tien ronden later kon Hamilton echter naar zijn eigen wagen kijken, want opnieuw ontstonden problemen met de banden.  

Het gezeur van de Brit hielp hem uiteindelijk voor geen meter. Met ruime afstand wist Verstappen de winst te grijpen, maar voordat hij de geblokte vlag passeerde liet hij zich nog wel even gelden richting het team: 'Hebben jullie genoeg gedronken tijdens de race? Jullie moeten wel zweethanden hebben, dus ga je handen nog maar even wassen.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws