Verstappen hoopt op Pirelli: 'Zachtere banden zijn veel leuker' Max Verstappen

Verstappen hoopt op Pirelli: 'Zachtere banden zijn veel leuker'

Door Maurits Kappetijn 09 augustus 2020 | 19:11


Max Verstappen hoopt dat Pirelli en de FOM in de toekomst vaker zullen kiezen voor zachtere banden, net als men voor de Grand Prix van het 70-jarig bestaan deed. Volgens de Nederlander zorgt het voor een spannendere race en meer actie rondom de strategieën. 

'Ik denk dat over het algemeen een éénstopper niet zo spannend is, het maakt de race er niet leuker op als alle teams dat doen', zegt Verstappen in gesprek met Racefans.net na afloop van de tweede race op Silverstone. 'Dus als we een manier vinden om meer tweestop-races te krijgen zou dat mooi zijn, denk ik. Daarnaast is het natuurlijk lekker als iedereen gewoon pusht tijdens de race en niet zijn banden opspaart voor een éénstop-strategie.'

Geen wonderen verwacht op harde banden in Spanje

Volgende week, in Spanje, rijdt men 'gewoon' weer met de hardste drie banden van Pirelli (De C1, C2 en C3, red.) en dus zal een tweestopper niet zo snel voorkomen. 'We zagen vorige week dat we dan echt ver achter Mercedes staan, mochten we weer op de harde band gaan rijden', stelt Verstappen. 'Dus ik verwacht zeker geen wonderen in Barcelona. We zijn immers nog langzamer dan Mercedes in normale omstandigheden.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Lees ook: Hamilton pakt stiekem trofee Verstappen van het podium


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws