Verstappen zijn race samengevat in boordradio's: 'Kom op man, dat kan niet!' Max Verstappen

Verstappen zijn race samengevat in boordradio's: 'Kom op man, dat kan niet!'

Door Rick Pasker 10 augustus 2020 | 15:14


Max Verstappen beleefde een sensationele Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan door, tegen alle verwachtingen in, de winst op zich te nemen. Het zorgde voor een aantal spannende, maar ook grappige momenten over de boordradio van de Nederlander.

Eén van de opvallendste boordradio's kwam al tevoorschijn in ronde tien. 'Maat, dit is de enige kans voor mij om een keer in de buurt van Mercedes te zitten. Ik ga hier niet rijden als een omaatje', stelt Verstappen over de boordradio. 'Ik doe voorzichtig, maak je geen zorgen.'

'Wil je dat ik nu wat meer ga pushen?'

Aangekomen in ronde negentien vroeg Verstappen zich af of hij al wat harder kon. 'Wil je dat ik nu wat meer ga pushen?', vraagt de Red Bull-coureur. De engineer van Verstappen kon daar nog geen antwoord op geven. 'Ik kom er zo op terug', werd Verstappen medegedeeld.

In ronde 22 kreeg Verstappen goed nieuws van zijn engineer. De Nederlander reed in de eerste twee sectoren een stuk sneller dan Valtteri Bottas, die al flinke blaren op zijn banden kreeg. 'Zo wil ik het horen! Mijn banden voelen nog steeds goed', gaf Verstappen aan.

Ergens in ronde 25 begon Verstappen iets meer moeite te krijgen. 'Er is sprake van iets meer vibratie, maar ik denk dat ik nog een paar ronden kan doorrijden op deze banden. Laten we dat doen', vertelt Verstappen. 'Ik ga nu echt pushen', klinkt het een ronde later over de boordradio.

'Dus eigenlijk gaan we er nu volledig voor?'

Nadat Verstappen de mediums op zijn bolide heeft laten monteren, krijgt de Limburger in ronde 30 te horen dat de bandenmanagement even opzij wordt gezet. 'Dus eigenlijk gaan we er nu volledig voor?', vroeg Verstappen, die er maar eens even goed voor ging zitten.

In ronde 33 is het tijd voor de tweede pitstop van Verstappen. Op de harde banden komt hij achter Lewis Hamilton terecht. De engineer van Verstappen stelt modus 8 voor, waarop de 22-jarige coureur reageert: 'Kom op man, dat kan niet. Ik heb meer nodig.' Wel moet Verstappen het voorzichtig aanpakken.

'Je zal ook wel zweterige handen hebben'

De één na laatste ronde was voor Verstappen het moment om zijn engineer weer even te herinneren aan iets dat hij vorig weekend ook al deed. 'Heb je wel gehydrateerd tijdens de race?', vraagt Verstappen opnieuw. 'Je zal ook wel zweterige handen hebben, dus vergeet niet om die te ontsmetten.'

Na afloop was Verstappen erg blij. 'Oh mannen, wat een geweldige race. Dank jullie wel. Dit krijg je ervoor terug als je blijft pushen. Ook Honda bedankt, alles kwam geweldig uit vandaag. We gaan dit zeker vieren', sluit Verstappen af over de boordradio. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws