Anderson prijst 'volwassen' Verstappen: 'Als je zó wint, kan je glimlachend naar huis' Max Verstappen

Anderson prijst 'volwassen' Verstappen: 'Als je zó wint, kan je glimlachend naar huis'

Door Harry Verolme 10 augustus 2020 | 17:04


De overwinning van Max Verstappen op het circuit van Silverstone maakt veel los bij vriend en vijand. Ook voormalig technisch directeur Gary Anderson prijst de Red Bull Racing-coureur de hemel in na zijn zege.

De Britse ingenieur en analist is erg onder de indruk van het optreden van Verstappen op een circuit dat gezien werd als territorium van Mercedes. 'Het zijn momenten als deze waarin je kunt zien dat de volwassenheid en vooruitdenkendheid van Verstappen echt iets oplevert. Hij besloot in Q2 voor de harde band gegaan. Dat was een enorme beslissing. Hij had er vanaf kunnen zien, maar Red Bull en hijzelf bleven erbij', aldus Anderson in een artikel voor The Race.

Met zijn afwijkende strategie om op de harde band te starten, kon Verstappen de Mercedes-coureurs op medium halverwege de wedstrijd verschalken. 'Als je vanaf de vierde plaats begint, achter de Mercedessen, en wint zonder dat er tijdens de race safety cars of andere invloeden zijn, dan kun je naar huis met een grote glimlach. Het is waarschijnlijk een van zijn beste overwinningen. Deze zege zal veel voor hem en het team betekenen', denkt Anderson.  

'Verstappen is helemaal relaxt in de auto'

Verstappen was in de afgelopen wedstrijden veelvuldig in een vrij baldadige bui over de boordradio te horen. Volgens Anderson is dit het bewijs dat de Nederlander zich op zijn gemak voelt in de RB16. 'Hij voelt zich helemaal relaxt in de auto. Hij heeft de mentale capaciteit om tijdens de race te grappen met zijn engineer. Hij weet precies wat er gebeurt', stelt de ingenieur en ontwerper.

Anderson hoopt daarom ook snel op meer verbeteringen uit de hoek van Red Bull. 'We weten allemaal dat de Red Bull nog niet staat waar deze moet staan, maar als het nu al zo gaat, hoop ik alleen maar dat ze het lek snel boven halen', besluit Anderson. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

wikkel1960
10 Aug 2020 om 18:06

Wat ik bedoel hij is de enige
Die ermee kan lezen en schrijven

wikkel1960
10 Aug 2020 om 18:05

Max is de enige
Die de RB16 kan begrijpen
En er steeds beter
Kan lezen en begrijpen

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws