Doornbos staat versteld van Verstappen: 'Al zijn overwinningen hebben een verhaal' Max Verstappen

Doornbos staat versteld van Verstappen: 'Al zijn overwinningen hebben een verhaal'

Door Harry Verolme 10 augustus 2020 | 19:40


Rob Kamphues en Robert Doornbos staan versteld van de overwinning van Max Verstappen. Dat de Nederlander met zijn alternatieve strategie de beide Mercedessen te slim af wist te zijn en dominant als eerste eindigde, is het bewijs dat hij een van de meest getalenteerde coureurs is van het moment, vinden ze.

'De dag na de zege realiseer je je pas hoe bijzonder de overwinning was', begint Kamphues in een nieuwe aflevering van Crashen in de Keuken van Ziggo. 'Max pakt overwinningen op momenten waarvan je de helft van de keren denkt: 'Dit kan niet!', vervolgt de presentator.

Doornbos sluit zich aan bij zijn collega. 'Een van Max' zeges is maar gekomen van poleposition, al zijn andere overwinningen hebben stuk voor stuk een verhaal. En ook deze keer heeft hij hem weer zelf gecreëerd. Hij koos een alternatieve strategie, omdat hij zag dat dat de manier was om te winnen.'

Kamphues en Doornbos onder de indruk van boordradio's Verstappen

Verstappen was gedurende de afgelopen Grand Prix op het circuit van Silverstone veelvuldig over de boordradio te horen en telkens klonk hij bijzonder vrolijk. 'Dit is zo bijzonder, dat hij dit kan terwijl hij op de limiet rijdt', zegt Kamphues over de manier waarop Verstappen grapt met zijn race engineer.

Doornbos kan uit eerste hand vertellen dat het niet eenvoudig is om zulke gesprekken te voeren bij 300 km/u. 'Het rijden op de limiet gaat hem zo makkelijk af, dat hij op zulke momenten nog voldoende energie over heeft om te dolle met zijn engineer. Daarom heeft hij zijn zege ook verdiend. Hij deed het op eigen kracht', besluit de voormalig Formule 1-coureur. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Ryk
11 Aug 2020 om 11:24

Alle overwinningen van Max maken iets los in de F1 wereld. Er zit altijd een raw randje aan de overwinningen. Race craft en doorzettingsvermogen. Dat is wat de F1 wil zien en voelen. Max bezorgt dat gevoel. Dat is het verhaal. Het verhaal van de racer.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws