Van de Grint over 'grandioze' Verstappen: 'Hij keerde zwakheden Red Bull om in groot voordeel' Max Verstappen

Van de Grint over 'grandioze' Verstappen: 'Hij keerde zwakheden Red Bull om in groot voordeel'

Door Harry Verolme 10 augustus 2020 | 21:17


In het 2020-seizoen van de Formule 1 heeft Red Bull Racing maar zelden kunnen tippen aan de snelheid van de Mercedes. Maar afgelopen weekend wist Max Verstappen de wedstrijd toch naar zijn hand te zetten na een strategisch huzarenstuk van het team. Kees van de Grint legt uit hoe Verstappen dit deed.

'Hij heeft geen fout gemaakt', begint Van de Grint in een nieuwe aflevering van Slipstream. 'Sterker nog, Verstappen heeft de zwakheden van zijn auto omgekeerd in een groot voordeel. Zijn bandenmanagement was ook super. Ik verdenk Max daarnaast van de beslissing om op harde banden te rijden. Hij heeft daar de ervaring voor. En zelfs als het niet bij hem vandaan kwam, had een leidende rol in die beslissing', denkt de voormalig bandeningenieur van Michael Schumacher.

In de ogen van de analist heeft de houding van Verstappen ook meegespeeld in de overwinning. Dat was ook het hoogtepunt. Het moment, bijvoorbeeld, dat hij over de boordradio zei dat hij niet als een grootmoeder ging rijden, was heel bijzonder. Op die manier heeft hij de race kunnen winnen', stelt Van de Grint. 'Als je het team écht wil vormen, heb je zo'n man nodig. Snelle jongens zijn er genoeg, maar coureurs die op zo'n manier de leiding nemen, dat is speciaal. Hij is grandioos', besluit Van de Grint. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws