Coronel: 'Jos heeft Max van jongs af aan geleerd hoe hij op de banden moet leunen' Max Verstappen

Coronel: 'Jos heeft Max van jongs af aan geleerd hoe hij op de banden moet leunen'

Door Christian Moerman 11 augustus 2020 | 09:23


Tom Coronel is onder de indruk van Max Verstappen na de tweede Grand Prix in Groot-Brittannië. De Nederlandse autocoureur licht toe waarom hij denkt dat de Red Bull Racing-rijder zo goed voor de dag kwam gedurende een race waar bandenmanagement van de hoogste prioriteit was.

Verstappen wist in de RB16 de banden een stuk langer goed te houden dan zijn directe concurrenten in de Mercedessen. Volgens Coronel is dit allemaal te wijten aan een uitstekende vooropleiding: 'Jos heeft Max namelijk van jongs af aan geleerd hoe hij op de banden moet leunen.'

 'Kijk je kunt op verschillende manieren op een band leunen voor een bepaalde rondetijd', vervolgt de Formule 1-analist via Motorsport. 'Hij heeft Max op jonge leeftijd dingen geleerd die anderen pas leren als ze veel ouder zijn. Maar dan is het eigenlijk te laat.'

Verstappen stijgt boven materiaal uit

Eerder werd in diverse media een citaat aangehaald van Coronel waarin hij de mensen die Verstappen op Silverstone een kans gaven, voor gek verklaarde. Hoewel het uiteindelijk de Limburger was die er met de overwinning vandoor ging, blijft Coronel bij zijn standpunt.

De tiende overwinning van Verstappen is dan ook eerder uitzondering dan regel, benadrukt Coronel. Verstappen heeft volgens hem laten zien hij ook in 2020 met regelmaat meer uit de RB16 kan halen dan verwacht. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws