FIA overweegt afschaffen kwalificatiemodus, in het voordeel van Verstappen Max Verstappen

FIA overweegt afschaffen kwalificatiemodus, in het voordeel van Verstappen

Door Christian Moerman 12 augustus 2020 | 17:25


Max Verstappen heeft aangegeven dat hij Mercedes' kwalificatiemodus deels het grote gat in de kwalificatie aanrekent. De Nederlander valt het op dat Mercedes tijdens de race veel minder competitief is. De FIA overweegt nu op de modus definitief af te schaffen.

Mercedes wist gedurende de kwalificatie voorafgaand aan de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan van de F1 zich bijna een volle seconde los te rijden van de rest van het veld. 'Dat is te danken aan de kwalificatiemodus (ook wel partymodus, red.)', suggereert Verstappen via Motorsport-magazin

'Daar lijken zij nuttiger gebruik van te maken. In de race lijkt het daarom alsof de motorstanden wat gebalanceerder zijn', merkt de Red Bull Racing-rijder aan. Zijn opmerkingen sluiten mooi aan op een opkomend onderwerp bij de FIA, namelijk om een dergelijke kwalificatiemodus definitief af te schaffen.

FIA wil kwalificatiemodus aanpakken

Volgens RaceFans plant het motorsportorgaan om vanaf 2021 het gebruik van een kwalificatiemodus niet meer toe te staan. De teams mogen dan gebruik maken van slechts één motorstand, gedurende de kwalificatie en de race moet dit dezelfde stand zijn.

Dit zou vooral de enorme race van de motorfabrikanten een halt toe moeten roepen. Honda, Mercedes, Ferrari en Renault investeren nu namelijk veel geld om te zorgen dat de motoren tijdelijk boven het duurzame vermogen kunnen presteren. (Foto: Mercedes AMG F1)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Joko1972
13 Aug 2020 om 18:27

Beter nog, de stand van de motor in kwalificatie, moet de stand ook zijn in de race

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws