Herbert: 'Verstappen is klaar voor de titelstrijd' Max Verstappen

Herbert: 'Verstappen is klaar voor de titelstrijd'

Door Christian Moerman 13 augustus 2020 | 15:54


Johnny Herbert denkt dat Max Verstappen klaar is om een wereldkampioenschap te winnen. De oud Formule 1-coureur spreekt via Sky Sports F1 vol lof over de Nederlander, die hem veel doet denken aan Lewis Hamilton in zijn jongere jaren.

Wanneer de drievoudig Grand Prix-winnaar gevraagd wordt of hij een titelstrijd verwacht van Verstappen, heeft hij zijn antwoord klaar: 'Ik denk het, ja. Ik denk dat hij veel volwassener is geworden sinds dat eerste weekend voor Red Bull in Barcelona (2016, red.).'

'Door zijn vermogen om alle informatie te absorberen binnen het team, wordt hij alleen maar sterker en sterker', weet Herbert. Hij benadrukt dat dit een van de belangrijkste eigenschappen is van Formule 1-coureurs, ze moeten alle impulsen uit de omgeving goed in zich opnemen in zo'n groot team.

Verstappen vergeleken met Hamilton

Herbert zag zesvoudig wereldkampioen een vergelijkbare impact hebben op de sport: 'Wanneer hij sterker wordt, zal hij een grotere uitdaging vormen voor de andere coureurs. Kijk naar Lewis Hamilton, toen hij in 2007 instroomde in de Formule 1. Hij nam het op tegen wereldkampioen Fernando Alonso en hij wist hem te verslaan.'

'We hebben in Verstappen een vergelijkbare coureur', meldt de Brit vastberaden. 'Dat is enorm spannend voor mij, voor jullie en alle Formule 1-fans die de sport volgen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws