Verstappen: 'Nu rijden we weer met hardere banden die minder snel slijten' Max Verstappen

Verstappen: 'Nu rijden we weer met hardere banden die minder snel slijten'

Door Gino Haverkamp 14 augustus 2020 | 13:15


Max Verstappen is er nog niet zo zeker van dat hij dit weekend in Spanje zijn kunstje van een week geleden kan herhalen. Toen won de Nederlander de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan dankzij goed bandenmanagement. Voor de Grand Prix van Spanje moet er meer gebeuren om kans te maken op de zege, zo denkt hij.

Net zoals vorige week in Groot-Brittannië is het warm in Barcelona, maar dat is volgens Verstappen niet genoeg om Mercedes andermaal te verschalken. 'Om een kans te hebben, moet het niet alleen warm zijn, maar moeten we ook met zachtere banden rijden. Zoals het tweede weekeinde op Silverstone', legt hij uit aan De Telegraaf. 'Nu rijden we weer met hardere banden, die minder snel slijten.'

Red Bull Racing komt wel stap voor stap dichter bij Mercedes, zo denkt Verstappen. 'Ik denk wel dat we als team kleine stapjes maken in de goede richting. Maar, om eerlijk te zijn, waren wij niet eens zoveel sneller dan de middenmoot vorige week. Het was puur Mercedes dat een stuk langzamer was geworden', besluit hij. (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws