Rosberg analyseert trainingssessie Verstappen: 'Het ziet er goed uit' Max Verstappen

Rosberg analyseert trainingssessie Verstappen: 'Het ziet er goed uit'

Door Christian Moerman 14 augustus 2020 | 16:24


Nico Rosberg is in Barcelona aangeschoven bij de Sky Sports-commentatoren. De enkelvoudig wereldkampioen komt geregeld met interessante feitjes en besloot halverwege de tweede vrije training de vorm van Max Verstappen eens te analyseren.

De Duitser volgde de Red Bull Racing-rijder gedurende een deel van de sessie. Verstappen oogde sterk tijdens de training, viel hem op: 'Verstappen rijdt nu op de softs, hij is zeven of acht ronden bezig en het ziet er goed uit.'

'Dat lijkt veelbelovend voor de race', meent Rosberg. Of Verstappen mee kan doen voor overwinningen, weet de oud Mercedes-man niet: 'Het enige probleem is dat hij er in de kwalificatie zo ver vanaf zit.'

Verstappen wint in Silverstone

Verstappen wist, mede door zijn banden langer goed te houden dan directe concurrenten Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, de tweede race in Groot-Brittannië naar zich toe te trekken. Rosberg twijfelt of dit aan het bandenmanagement van de Limburger lag.

'Ik weet niet of dat een van zijn goede eigenschappen is. Ik denk dat hij ook gewoon een hele goede auto onder zich heeft. Max' grootste kracht zit bovendien in zijn snelheid over één ronde', besluit Rosberg. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws