Van der Garde leeft mee met Verstappen: 'Zo is het kampioenschap een verloren zaak' Max Verstappen

Van der Garde leeft mee met Verstappen: 'Zo is het kampioenschap een verloren zaak'

Door Harry Verolme 14 september 2020 | 20:38


Giedo van der Garde kan goed begrijpen dat Max Verstappen het circuit van Mugello gisteren zo snel verliet na zijn derde uitvalbeurt van het jaar. De Honda-motor achterin de Red Bull Racing-bolide van de Nederlander haalt in één uit drie races de finish niet. 'Dat is gewoon shit', vindt de voormalig Formule 1-coureur.

'Ik snap dat hij hier erg boos over is, want dit mag gewoon niet gebeuren', vertelt Van der Garde in gesprek met Motorsport.com. 'Red Bull en Honda moeten de zaken beter op orde hebben, want op deze manier is het dramatisch. Verstappen kan vechten wat hij wil, maar als je op zo'n manier uitvalt, dan schiet het gewoonweg niet op. En je verliest hier ook heel veel punten mee. Dan is het kampioenschap al snel een verloren zaak.' De achterstand van Verstappen op Lewis Hamilton bedraagt inmiddels 80 punten.

Van der Garde denkt dat Honda's focus op meer vermogen een van de oorzaken van de technische problemen kan zijn. 'Anders weet ik het ook niet. Maar wat duidelijk is, is dat Honda op dat gebied progressie heeft gemaakt. De motor levert meer vermogen dan vorig jaar. Het lijkt alleen ten koste te zijn gegaan van de betrouwbaarheid.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

B.Broers
15 Sep 2020 om 10:56

Waar moet je eigenlijk op reageren. MAX moet een sterk gestel hebben,want dit houdt
geen mens vol.VEEL BELOVEN EN WEINIG GEVEN DOET DE MENS IN VREUGDE LEVEN.Max deze leugens kunnen niet doorgaan,je wordt gewoon aan het lijntje gehouden.
Max,ik vind jou erg kranig,menig coureur zou al overspannen geweest zijn.STERKTE11111

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws