Van de Grint ziet groter probleem bij Honda: 'Waren allemaal niet okselfris' Max Verstappen

Van de Grint ziet groter probleem bij Honda: 'Waren allemaal niet okselfris'

Door Harry Verolme 14 september 2020 | 22:07


Honda heeft sinds haar terugkeer in de Formule 1 heel wat stappen gemaakt op het gebied van motorvermogen, maar anno 2020 zit het nog niet snor met de betrouwbaarheid. Hoewel Max Verstappen als enige met problemen kampte in de race op Mugello, denkt Kees van de Grint dat er meer aan de hand is.

Verstappen moest de strijd dan staken omdat hij samen met Pierre Gasly betrokken was bij een kettingbotsing, het zat de eerste meters van de wedstrijd al fout. Zijn Honda-krachtbron liep niet lekker, waardoor hij als een baksteen door het veld zakte. 'De andere Honda-rijders hadden juist geluk, want ook hen hoorde ik gedurende de race klagen over problemen en vragen om meer power. Ook zij hadden vermogensverlies, alhoewel in mindere mate. Maar allemaal waren ze niet okselfris', stelt Van de Grint in Slipstream.

Met de uitvalbeurt van Verstappen incasseerde hij opnieuw een flinke klap in het klassement, want winnaar Lewis Hamilton bouwde zijn voorsprong verder uit met 25 punten. 'Dat is zonde, want hier lag een grote kans voor hem. Als je zag hoe Albon erbij zat, dan had er ook zeker voor Max wat ingezeten', stelt de voormalig bandeningenieur van Michael Schumacher.

Mugello was uitgelezen kans voor Red Bull Racing

Van de Grint vervolgt dat de aard van het circuit goede kansen bood aan Red Bull. 'Het concept van de auto paste goed op deze baan. Het zijn allemaal bochten boven de 140 km/u, dat ligt de auto. De aerodynamica was hier heel erg belangrijk en dat is juist een van de sterkere punten van de Red Bull. Daarbij sprak ook het talent van Max mee, omdat hij zich snel aan kon passen aan de baan', besluit de analist. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws