Tost: 'Verstappens uitzonderlijke rijstijl maakt hem zo speciaal' Max Verstappen

Tost: 'Verstappens uitzonderlijke rijstijl maakt hem zo speciaal'

Door Christian Moerman 18 september 2020 | 14:50


Franz Tost heeft niets anders dan positieve woorden over voor Max Verstappen. De AlphaTauri-teambaas heeft een rol gespeeld in de opleiding van de Nederlander, toen hij voor het dochterteam van Red Bull Racing (toen nog Toro Rosso, red.) uitkwam. Tost licht toe hoe Verstappen zo'n waanzinnig goede rijder geworden is.

'Max Verstappen is een hele speciale coureur. Voor mij is hij een van de snelste jongens van het veld', laat de Oostenrijker lovend weten in gesprek met RaceFans. 'Er zijn maar weinig coureurs die het tegen Verstappen op kunnen nemen.' Hij doet het zó goed dat vrijwel elke coureur moeite heeft met het opnemen tegen hem, denkt zijn oude teambaas.

Tost vervolgt zijn analyse van de succesvolle Limburger: 'Wat Verstappen speciaal maakt, is zijn uitzonderlijke rijstijl. Ik denk dat dat veel te maken heeft met het voorbereidende werk van zijn vader, Jos. Hij kartte van jongs af aan en zijn moeder is daar ook heel goed in.'

Verstappen altijd op de kartbaan

Het feit dat Verstappen vrijwel al zijn tijd op de kartbaan doorbracht, heeft hem volgens Tost klaargestoomd voor het wereldje: 'Hij is in die omgeving opgegroeid. Dat zie je ook aan het feit dat niets hem meer verbaast. Formule 1 mag dan wel een andere categorie zijn, de processen zijn zeer vergelijkbaar.'

'Verstappen leefde op de kartbaan', weet de AlphaTauri-man. 'Dat betekent dat hij op een hele speciale manier getraind is. Dat zag je in de Formule 3 al. Hij zit meteen op een hoog niveau en weet dat vast te houden', concludeert hij. Verstappen ziet hij dan ook als een van de meest beloftevolle talenten die hij ooit onder zijn vleugels gehad heeft. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws