Jordan: 'Als Red Bull op Verstappens niveau presteert, worden ze kampioen' Max Verstappen

Jordan: 'Als Red Bull op Verstappens niveau presteert, worden ze kampioen'

Door Harry Verolme 19 september 2020 | 00:23


Red Bull Racing is jaren na de glorie aan het begin van het vorige decennium nog naarstig op zoek naar haar volgende wereldtitel. Het kampioenschap laat inmiddels al zes seizoenen op zich wachten. In de ogen van Eddie Jordan ligt dat aan het team. Presteert Red Bull zoals Max Verstappen, dan moet alles goed komen.

Dit vertelt in het F1 Café van Ziggo Sport, wanneer het gaat over klassementsleider Lewis Hamilton. 'Lewis is aan het eind van dit jaar de beste Formule 1-coureur aller tijden. Althans, totdat Max de boel op orde krijgt. Wanneer dat hem lukt, zal het niet lang duren voordat hij dezelfde status heeft als een Hamilton, Schumacher of Prost', denkt de voormalig teameigenaar.

'Momenteel zit Red Bull niet ver van Lewis vandaan. Het probleem is dat het team dit jaar heel wat ongeluk heeft gehad, vanwege technische problemen en foutjes. Maar qua vermogen van de motor zitten ze ongeveer op hetzelfde niveau. Ik heb tegen (Adrian, red.) Newey gezegd dat Red Bull een betere auto moet maken. Als het team op het niveau van Max opereert, kunnen ze zeker kampioen worden', stelt Jordan.

'Hamilton moet naar Red Bull'

Hoe dan ook vindt Jordan dat Hamilton in de nabije toekomst een carrièreswitch moet maken. 'Ik denk dat Lewis naar Red Bull moet gaan, als hij ooit besluit te vertrekken bij Mercedes. Het is daar perfect voor hem, want daar rijdt de beste jonge coureur in de Formule 1. Daar bestaat geen twijfel over. Max' stijl, snelheid, intelligentie, zijn controle op de baan en ook zijn arrogantie zijn daar de reden voor. Dat is een vereiste voor wereldkampioenen. Hij heeft ongelooflijk veel talent. Met een teamgenoot als Hamilton, kan hij laten zien dat hij de beste kan verslaan.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

f1optimaal
19 Sep 2020 om 09:07

Zou leuk zijn Hamilton naar Red Bull, maar gaat natuurlijk niet gebeuren. Als hij klaar is bij Mercedes, dan stopt hij.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws