Van der Zande: 'Verstappen kan Red Bull motiveren om te verbeteren' Max Verstappen

Van der Zande: 'Verstappen kan Red Bull motiveren om te verbeteren'

Door David Boorsma 21 september 2020 | 08:40


Toen Max Verstappen bij Red Bull Racing tekende, wilde het team uit Oostenrijk hem de jongste wereldkampioen in de Formule 1 maken. In het huidige seizoen lagen er kansen genoeg, maar bleek de auto van de Nederlander het steeds niet aan te kunnen. Met twee uitvalbeurten in de laatste twee races zijn de kampioenskansen zo goed als verdwenen.

Volgens Nederlandse autocoureur Renger van der Zande moet Red Bull hard aan de slag om Verstappen beter materiaal te geven. 'De afgelopen vijf à zes jaar is er altijd wel wat met de Red Bull aan de hand', vertelt hij bij RacingNews365. 'Dan is er iets dat niet loopt, waardoor ze uit kunnen vallen. Vaak is het motor-gerelateerd en dat maakt het wel zuur.

Volgens Van der Zande kan Verstappen een grote rol spelen in het verbeteren van zijn RB16. 'De echte kampioenen weten hun team echt wel te motiveren', aldus de autocoureur. 'Hamilton is bij Mercedes begonnen toen ze niet vooraan stonden met hun auto. Door slim samen na te denken en zonder vingers te wijzen moet het lukken. Dat is de enige optie.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

B.Broers
21 Sep 2020 om 11:15

Als RED BULL niet instaat is om een kampioens auto te ontwerpen,dan betekend dit het einde van RED BULL en is MAX de klos.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws