'Dat zou de kans kunnen zijn voor Max om bij Mercedes terecht te komen' Max Verstappen

'Dat zou de kans kunnen zijn voor Max om bij Mercedes terecht te komen'

Door David Boorsma 22 september 2020 | 13:39


Voormalig McLaren-ingenieur Marc Priestley was maandagavond te zien in een livestream op zijn YouTube-kanaal. Tijdens deze livestream beantwoordde de Brit vragen van de kijkers, zo ook over de toekomst van Max Verstappen bij Red Bull Racing.

Priestley kreeg de vraag of Verstappen na afloop van zijn contract het Formule 1-team uit Oostenrijk zal verlaten en de Brit acht de kans aanzienlijk dat Verstappen verder zal kijken: 'Als je aan het volgende contract van Lewis Hamilton denkt, is dat hoogstwaarschijnlijk een driejarig contract dat doorloopt tot 2023.'

'Ik ben er vrij zeker van dat dat het moment is waarop Max zal moeten verlengen bij Red Bull', vervolgt de oud McLaren-man. Volgens Priestley zal in dat jaar de rijdersmarkt open liggen, waardoor er voor de negenvoudig Grand Prix-winnaar een deur open zou staan naar Mercedes.

Mercedes voorlopig aan de top

Daarnaast zou Hamilton, die tegen die tijd de veertig nadert, zomaar aan het laatste contract van zijn carrière kunnen beginnen. Volgens Priestley liggen er dat jaar dus mogelijkheden voor de Nederlander: 'Dat zou de kans kunnen zijn voor Max om bij Mercedes terecht te komen.'

'Maar misschien is Mercedes tegen die tijd niet perse meer de snelste auto. Zullen ze dan nog wel Mercedes heten?', vraagt Priestley zich af. 'Wie weet, er moet nog veel water onder de brug doorstromen voordat we zover zijn.' Of de overstap naar Mercedes dan de juiste is, is volgens de Formule 1-analist nog maar de vraag. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Priestley over Verstappen


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws