F1 Kijktip | Olav Mol becommentarieert bijzonder debuutseizoen Verstappen Max Verstappen

F1 Kijktip | Olav Mol becommentarieert bijzonder debuutseizoen Verstappen

Door Gino Haverkamp 25 september 2020 | 20:00


Door de jaren heen wordt er een hoop beeldmateriaal verzameld van coureurs, teams, teambazen en het hele circus eromheen. In de F1 Kijktip geven we elke vrijdag een bijzonder beeldfragment mee aan de lezers om het weekend alvast goed in te luiden.

Deze keer grijpen we terug naar 2015, het jaar waarin Max Verstappen zijn debuut in de Formule 1 maakte namens Toro Rosso. Anno 2020 doet de Nederlander steevast mee om de podiumplaatsen, maar vijf jaar geleden moest hij het nog doen met de kruimels achterin de top tien van de Formule 1-grid.

Wereld maakte in 2015 kennis met bijzondere coureur

Ondanks dat Verstappen toentertijd nog niet over topmateriaal beschikte, al was de STR10 op aerodynamisch vlak een prima bolide, blonk hij regelmatig uit met bijzondere inhaalacties en erg goede klasseringen. De toen pas zeventienjarige Nederlander was steevast de beste en meest spectaculaire coureur van het middenveld en wist op een goede dag zelfs topteams als Ferrari en, toen nog, Williams aan te vallen.

De kijktip van deze week, gemaakt door het YouTube-kanaal Extra Team Radiotoont de hoogtepunten van het debuutseizoen van Verstappen. Denk daarbij aan de knappe P4 in Hongarije en aan zijn inhaalactie op Spa-Francorchamps bij Felipe Nasr, toen hij buitenom in de Blanchimont de Sauber-coureur verschalkte. Dit alles met het commentaar van Olav Mol. (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws