Honda verklaart P7 Verstappen: 'Daardoor staan we lager dan gebruikelijk' Max Verstappen

Honda verklaart P7 Verstappen: 'Daardoor staan we lager dan gebruikelijk'

Door Harry Verolme 25 september 2020 | 18:47


Wat voor Max Verstappen, Red Bull Racing en Honda begon als een goede vrijdag, eindigde met een teleurstellend resultaat. Verstappen viel van de derde terug naar de zevende plaats, maar bleef de best geklasseerde Honda-coureur. Toyoharu Tanabe beweert echter dat de Nederlander meer in zijn mars heeft.

Verstappen gaf aan het eind van de tweede vrije training op het Sochi Autodrom meer dan anderhalve seconde toe op Valtteri Bottas. Maar in de ogen van de technisch directeur van Honda is dit geen ramp. 'Vanwege een glibberige baan en andere factoren, zoals bijvoorbeeld de rode vlag-situatie, verkeer op het circuit en de virtual safety car, staan we lager dan gebruikelijk', verklaart Tanabe.

De Japanse ingenieur geeft wel toe dat de afstelling van de Honda-auto's verbeterd moet worden. 'Aan de balans moet nog worden gewerkt, die hebben we nog niet op orde. Maar we hebben voldoende data verzameld om ons voor te bereiden op de kwalificatie. In ieder geval hebben we een groot aantal ronden kunnen rijden vandaag, dat moet ons helpen voor de rest van het weekend.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws