Doornbos lacht om Bottas: 'Hij gaf Verstappen drie tienden cadeau!' Max Verstappen

Doornbos lacht om Bottas: 'Hij gaf Verstappen drie tienden cadeau!'

Door Harry Verolme 26 september 2020 | 16:20


De tweede startpositie van Max Verstappen is een prachtig resultaat, maar de Red Bull Racing-coureur heeft het aan pure snelheid alleen niet te danken, zo ziet Robert Doornbos. Bij Ziggo Sport laat de voormalig Formule 1-coureur aan de hand van sectortijden zien hoe Verstappen erin slaagde P2 te veroveren.

'Max kreeg terecht lof van Christian (Horner, red.) voor het gebruiken van de tow van Valtteri Bottas. Toen hij hem voorbij kwam, sloot Max meteen aan. Dat was een slimme zet, want Bottas reed nog op kwalificatiesnelheid. Max deed dat in de hoop dat Bottas op volle snelheid door zou blijven rijden en dat was precies wat er gebeurde. Dankzij die gratis slipstream kon hij veel tijd winnen op het rechte stuk richting bocht 1.'

Het was deze slipstream die uiteindelijk het verschil maakte. 'Het blijkt dat Max daar inderdaad veel profijt van heeft gehad. Het was direct duidelijk dat hij daar veel tijd mee won. Voorheen was zijn snelste eerste sector 33,8 seconden, maar met de slipstream van Bottas was dat ineens 33,5 seconden. Bottas gaf hem dus gewoon drie tienden cadeau! Vervolgens ging Max er goed voor zitten en won hij nog eens een tiende in de resterende sectoren.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws