Verstappen hoopt op maximaal vermogen: 'Sowieso goed als we weer punten scoren' Max Verstappen

Verstappen hoopt op maximaal vermogen: 'Sowieso goed als we weer punten scoren'

Door Rick Pasker 26 september 2020 | 17:10


Max Verstappen blikt met een goed gevoel vooruit op de Grand Prix van Rusland. De Nederlander start, samen met Valtteri Bottas, op de gele band, terwijl Lewis Hamilton vanaf poleposition op de softs begint. Verstappen ziet zeker kansen om het Hamilton lastig te maken tijdens de race in Sochi.

'Hopelijk heb ik morgen een goede start. En daar bedoel ik mee dat, als ik vol op het gas ga, ik ook gewoon maximaal vermogen heb', begint Verstappen na afloop van de kwalificatie, geciteerd door De Telegraaf. Voorgaande weekenden ging dat namelijk niet helemaal vlekkeloos. 'Het is sowieso goed als we weer punten kunnen scoren', is Verstappen van mening.

'Misschien leuker voor de fans, als we vaker spinnen'

Tijdens het raceweekend is er veel gesleuteld aan de bolides. 'Dit is een vrij interessant circuit als het gaat om het vinden van de juiste set-up van de auto. En met deze brede auto’s is het onder lastige omstandigheden makkelijker om de auto te ’verliezen’. Maar misschien is dat leuker voor de fans, als we vaker spinnen', stelt Verstappen.

Over de strategie die gebruikt wordt tijdens de race, is Verstappen hoopvol. 'De medium-band is zeker de beste compound om op te beginnen. Ik start wel aan de ’vieze’ kant, maar we zullen zien wat er gaat gebeuren richting de eerste bocht. Ik hoop dat ik Mercedes een beetje bij kan blijven.'

'Ik denk niet dat het hier zo’n issue is'

Terugblikkend naar Silverstone, denkt de Limburger dat het niet te vergelijken is met Sochi. 'Toen waren we tijdens de racesimulaties op vrijdag wel wat competitiever dan hier. En ook hadden wij toen een groot voordeel ten opzichte van Mercedes wat de banden betreft. Ik denk niet dat het hier zo’n issue is als dat het op Silverstone is', sluit Verstappen af. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws