Honda prijst Verstappen de hemel in: 'Was een excellente ronde van hem' Max Verstappen

Honda prijst Verstappen de hemel in: 'Was een excellente ronde van hem'

Door Harry Verolme 26 september 2020 | 17:33


Honda is in haar nopjes dat Max Verstappen op het Sochi Autodrom de tweede startpositie voor de neus van Valtteri Bottas weg wist te grijpen. Het is des te indrukwekkender van de Nederlander dat hij uitgerekend op een circuit waar topsnelheid belangrijk is zijn beste kwalificatie van het seizoen evenaart.

'Het was een excellente ronde die Max heeft geproduceerd. Daarmee komt hij namelijk op de eerste startrij terecht, wat zijn beste prestatie is sinds de Grand Prix van Stiermarken. Het is eveneens de beste kwalificatie van Red Bull Racing op het betreffende circuit', aldus technisch directeur Toyoharu Tanabe.

Hoewel Verstappen een geweldige uitgangspositie heeft voor de race, moet teamgenoot Alexander Albon genoegen nemen met de tiende plaats. 'In Q3 zat het allemaal erg dichtbij elkaar. Jammer genoeg kwamen (Pierre, red.) Gasly en Albon niet verder dan P9 en P10, maar hoe dan ook hebben we drie auto's in de top tien staan. Wel is het jammer dat Daniil (Kvyat, red.) in zijn thuisrace de top tien niet weet te halen.'

'Maar dat is een kwestie van pech', vervolgt Tanabe. 'Kvyat miste Q3 op 0,05 seconden, mede vanwege de chaos in die sessie, veroorzaakt door de crash van Sebastian Vettel.' De Japanse ingenieur verwacht een mooie zondag. 'Gezien de startposities en de snelheid in de trainingen, belooft het een puntenfestijn te worden. En met Max vooraan op medium zal het een interessante race worden.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws