Windsor lyrisch over 'briljante' ronde Verstappen: 'Hij reed als Schumacher' Max Verstappen

Windsor lyrisch over 'briljante' ronde Verstappen: 'Hij reed als Schumacher'

Door Harry Verolme 26 september 2020 | 19:46


Max Verstappen heeft de lat weer wat hoger gelegd met zijn snelle kwalificatieronde in Rusland, zo vindt Peter Windsor. Hoewel de Red Bull Racing-coureur zijn meerdere moest erkennen in Lewis Hamilton, is het splijten van de Mercedessen, en de manier waarop hij dat deed, minstens zo indrukwekkend.

'Het was erg verhullend hoe Max zich gedroeg na zijn eerste run in Q3', vertelt Windsor in zijn review van de kwalificatie. 'Hij werd door het team gevraagd of er iets aan de auto veranderd moest worden, maar dat hoefde niet. Hij was overtuigd dat hij met dezelfde afstelling nog net wat meer uit zijn materiaal kon halen, door zelf beter te rijden. Daarmee lijkt Max op Michael Schumacher, die probeerde ook altijd te roeien met de riemen die hij had.'

'Wat daarna volgde, was een briljante ronde van Max', vervolgt de voormalig manager van het Formule 1-team van Williams. 'De manier waarop hij Bottas passeerde voor de tweede plaats was geweldig. Het was een beloning voor zijn harde werk dit weekend. Hij reed dit weekend al verschillende malen hele goede ronden. De Red Bull was heel snel, maar Max haalde er de laatste beetjes uit.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

B.Broers
28 Sep 2020 om 11:54

Men maakt van MAX een GOD,SCHAAMTELOOS,doet hij,dit zelf of een ander???????????

f1optimaal
26 Sep 2020 om 21:36

Helemaal mee eens Peter!

f1optimaal
26 Sep 2020 om 21:35

Helemaal mee eens Peter!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws