Verstappen: 'Om hier strafpunten voor te geven?' Max Verstappen

Verstappen: 'Om hier strafpunten voor te geven?'

Door Christian Moerman 27 september 2020 | 17:35


Max Verstappen vindt het onnodig dat Lewis Hamilton strafpunten op zijn licentie krijgt wegens zijn overtredingen voorafgaand aan de Grand Prix van Rusland. Volgens de Nederlander had enkel een tijdstraf wel voldaan voor het vergrijp.

'Dat hij die tijdstraf kreeg, was al pijnlijk genoeg. Ik denk dat hij te zwaar bestraft is', liet Verstappen weten in de persconferentie na afloop van de race in Rusland. Naast de dubbele tijdstraf krijgt Hamilton ook twee extra punten op zijn racelicentie. Momenteel staat bij de Brit de teller op tien, bij twaalf punten moet hij een race langs de kant staan.

Verstappen licht toe waarom hij het opneemt voor zijn rivaal: 'Misschien was dat niet de locatie om een proefstart uit te voeren, maar om hier strafpunten voor geven? Ik weet niet of dat de juiste beslissing is.' Verstappen had het enkel bij een tijdstraf gelaten.

Coureurs in gesprek

Voorafgaand aan de eerstvolgende Grand Prix in Duitsland zal over het incident en de straf gesproken worden onder de coureurs, weet Verstappen: 'We zullen het er dan zeker over hebben. Ik denk dat het goed is om met de wedstrijdleiding te blijven communiceren over dit soort dingen.'

'Daarna kunnen we het achter ons laten', besluit de Limburger, die op Sochi Autodrom de tweede plek op naam wist te schrijven. De Red Bull Racing-rijder wist dus te profiteren van de tijdstraffen van Hamilton, die na de straffen niet verder kwam dan P3. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Christian Moerman
27 Sep 2020 om 17:28
Quote van BasRossen
Krijgt verstappen strafpunten moet zijn hamilton ?

Beste BasRossen,

Dat moest inderdaad Hamilton zijn, dank voor de oplettendheid!

Met hartelijke groet,
Christian Moerman

BasRossen
27 Sep 2020 om 17:04

Krijgt verstappen strafpunten moet zijn hamilton ?

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws