Verstappen: 'Daarom kon ik Mercedes niet bijhouden' Max Verstappen

Verstappen: 'Daarom kon ik Mercedes niet bijhouden'

Door Christian Moerman 27 september 2020 | 19:52


Max Verstappen wist Valtteri Bottas niet bij te houden tijdens de Grand Prix van Rusland. Hij wist uiteindelijk op iets meer dan zeven seconden na de Fin over de eindstreep te komen. In gesprek met Formula 1 legt hij uit waarom hij het vandaag niet kon bolwerken.

'Ik denk dat we hier zeer tevreden mee mogen zijn', laat de Nederlander weten na afloop van de race op Sochi Autodrom. 'De eerste stint was wat lastig, ik had moeite met de balans. Daarom kon ik Mercedes niet bijhouden.' Allebei de Mercedes-coureurs reden in de openingsfase weg bij de Red Bull Racing-rijder.

Halverwege de wedstrijd besloot de Oostenrijkse renstal haar stercoureur op een set harde banden te zetten. Met een éénstopper kon Verstappen de race uitrijden. 'Na de pitstop, toen ik op de harde band stond, ging het beter. Helaas lag ik toen al te ver achter op Valtteri.'

Verstappen had een moeilijke dag

Er wordt de negenvoudig Grand Prix-winnaar gevraagd of hij gedurende de race überhaupt het idee gehad heeft dat de wedstrijd te winnen viel. Verstappen antwoordt duidelijk: 'Ik merkte al vroeg dat het moeilijk zou worden vandaag dus ik probeerde gewoon zo min mogelijk posities te verliezen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws