Hughes over Sochi: 'Verstappen had realistische kans op overwinning' Max Verstappen

Hughes over Sochi: 'Verstappen had realistische kans op overwinning'

Door David Boorsma 28 september 2020 | 12:26


Max Verstappen had een 'zeer realistische kans' op de overwinning in de Russische Grand Prix, dat schrijft Mark Hughes op de website van de Formule 1. Door de tijdstraf van Lewis Hamilton lagen er kansen voor Valtteri Bottas en Verstappen, maar wist de Fin uiteindelijk als eerste over de streep te komen.

'Gezien het feit dat de Mercedes van Hamilton buiten de strijd was, bood de Russische Grand Prix Verstappen een zeer realistische kan op de overwinning in Sochi', schrijft Hughes. 'De Red Bull Racing-coureur was tenslotte Bottas voorbijgestreefd en heeft dit jaar twee keer de Fin weten te verslaan in een regelrecht gevecht.' Toch kon de Nederlander geen bedreiging vormen op zondag.

Verstappen was niet blij met de balans van zijn auto op plekken met weinig grip. 'Ik kon het ingaan van de bocht niet pushen', meldde hij na de kwalificatie. Met een baantemperatuur van 37 graden hadden de achterbanden de neiging om te heet te worden. 'Vooral in de bochten van 90 graden in de laatste sector', schrijft Hughes. 'Het leek Red Bull meer te treffen dan Mercedes.'

Hughes: 'Dat hielp de Red Bull zeker niet'

'Op zondag lag de baantemperatuur nog hoger dan op zaterdag en dat hielp de Red Bull zeker niet', vervolgt Hughes. 'Vooral niet in de eerste stint op de medium banden.' Verstappen zei na de race dat het voor dezelfde situatie zorgde als in Q1 en Q2. Op de harde banden was de auto van de Nederlander wat beter in balans, maar toen was Bottas al tien seconden weggereden. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws