Barretto: 'Verstappen is een toekomstig wereldkampioen, GP Rusland bewijst dat' Max Verstappen

Barretto: 'Verstappen is een toekomstig wereldkampioen, GP Rusland bewijst dat'

Door Harry Verolme 28 september 2020 | 17:19


Een indrukwekkende prestatie in de Grand Prix van Rusland is voor Formule 1-journalist Lawrence Barretto voldoende bewijs dat er voor Max Verstappen een grote toekomst in het verschiet ligt. De Red Bull Racing-coureur eindigde als tweede, nadat hij op zaterdag beslag had gelegd op diezelfde positie in de kwalificatie.

'Als iemand zich nu nog afvraagt waarom Max Verstappen een toekomstig wereldkampioen is, dan hoef je alleen maar naar de Grand Prix van Rusland te kijken', schrijft Barretto op de officiële website van de F1. 'De race staat in de lange lijst van voorbeelden die deze claim onderbouwen.' Barretto legt uit dat de filosofie van Red Bull's auto's historisch gezien niet hand in hand gaat met het semi-stratencircuit.

'Maar Verstappen vond zondag een manier om boven het materiaal, zijn RB16, uit te stijgen. Dat deed hij in eerste instantie door als tweede te kwalificeren – 1,1 seconden voor teamgenoot Alexander Albon – en die positie vervolgens om te zetten in een P2, waarmee hij de Mercedessen wist te splijten. Het was werkelijk briljant', vindt Barretto.

'Albon was troosteloos na GP Rusland'

Terwijl Verstappen de sterren van de hemel reed op het circuit aan de Zwarte Zee, had Albon duidelijk meer moeite met het vinden van zijn ritme. De Brit kwam op anderhalve minuut van zijn Nederlandse stalmaat over de streep. 'Albon zag er troosteloos uit na de race, nadat hij om een enkel puntje had gevochten en zijn teamgenoot tweede had zien worden.'

'Zijn podium op Mugello zal voor hem als een eeuwigheid geleden voelen, zeker aangezien hij momenteel half zoveel punten heeft als Verstappen.' Gelukkig kan Albon op steun van het team rekenen. 'Zij springen wederom tot de verdediging en hopen dat de problemen in Rusland aan het circuit lagen. De wens is dat hij het op de Nürburgring weer beter zal doen.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws