JJ Lehto: 'Verstappen en Hamilton zouden elkaar geen centimeter geven' Max Verstappen

JJ Lehto: 'Verstappen en Hamilton zouden elkaar geen centimeter geven'

Door Christian Moerman 30 september 2020 | 11:22


Voormalig Formule 1-coureur Jyrki Juhani Järvilehto, in de F1 beter bekend als JJ Lehto, denkt dat Max Verstappen een overstap naar Mercedes zeker nog niet afschreven heeft. Als Red Bull Racing geen significante progressie boekt, ziet Lehto een toekomst bij de Duitse renstal wel voor zich, hoewel een samenwerking met Lewis Hamilton lastig wordt.

'Een coureur van dat kaliber houdt zijn opties absoluut open', laat de Fin weten in gesprek met Iltalehti. 'Met Red Bull kan Verstappen nog steeds winnen, zij het slechts af en toe. Niets wijst er echter op dat deze machtsverhouding binnenkort drastisch zal veranderen. Red Bull blijft het op één na beste team, achter Mercedes.'

Daarom zal volgens JJ Lehto een overstap voor Verstappen zeker tot de opties behoren, wanneer het team komt aankloppen. Het enige probleem is nog dat hij daar een zesvoudig wereldkampioen tegen zou komen: 'Tussen Hamilton en Verstappen zou het op het circuit en ernaast volledig uit de hand lopen.'

'Dat zijn twee keiharde coureurs die elkaar geen centimeter zouden geven op het circuit', zegt de voormalig Sauber-coureur. Hamilton en Verstappen in hetzelfde team zal weliswaar voor vuurwerk zorgen, maar intern bij de Duitsers daarom niet gewenst. Om diezelfde reden heeft Valtteri Bottas jarenlang eenjarige contracten aangeboden gekregen.

Blijft Bottas bij vertrek Hamilton?

Mocht Hamilton besluiten op een gegeven moment te stoppen, dan zou dat de deur open zetten voor Verstappen. Lehto vraagt zich af naast wie hij dan terecht zou komen: 'Zou Mercedes bereid zijn beide coureurs te wisselen wanneer Hamilton weggaat? Zeker, maar Valtteri's ervaring en knowhow zou in dat geval zeer gewenst zijn.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws