'Hoe kan een bestuurder sneller rijden dan zijn auto theoretisch toelaat?' Max Verstappen

'Hoe kan een bestuurder sneller rijden dan zijn auto theoretisch toelaat?'

Door Christian Moerman 30 september 2020 | 17:33


Max Verstappen kende in Rusland een bijzonder weekend. Bij AUTOhebdo kijkt men terug op de sessies van de Limburger en kan eigenlijk alleen maar opgemaakt worden dat het vuur in de coureur nog lang niet gedoofd is.

'In de vrije trainingen zag je het ongeduld al afstralen van Verstappen', zo opent Formule 1-journalist Julien Billiotte zijn analyse. 'Verstappen is niet op de baan om te lanterfanten en iedereen die hij tegenkomt krijgt dat te weten ook.'

'Vraag het maar aan George Russell, die de volle laag kreeg na iets te lang voor de Red Bull-coureur te blijven rijden met zijn Williams. En toen zaten we pas in de eerste vrije training. Het laat zien dat de Nederlander nog steeds zo vurig is als altijd', vervolgt de Fransman.

Die eerste dag was zeker niet de beste dag van de Oostenrijkse renstal: 'Op vrijdag wist Red Bull geen sterke tijden op de klok te zetten. Vrijdagavond stond Verstappen zevende, op anderhalve seconde van Valtteri Bottas.'

'Hij dacht zelf dat hij het gevecht aan moest gaan met de Renaults. Vierentwintig uur later vestigde hij zich echter tussen de twee Mercedessen.' Een uitstekende laatste ronde in Q3, met een slipstream van zijn Finse concurrent, stond toe dat hij P2 pakte.

Verstappen stijgt boven materiaal uit

De verbazingwekkende prestatie leidt met name tot vragen bij Billiotte: 'Hoe kan een bestuurder sneller rijden dan zijn auto theoretisch toelaat? Wat is het ultieme potentieel van de lastige RB16, die in handen van de oranje goudsmid tot zijn ware snelheid komt?'

'Zijn teambaas, Christian Horner, die inmiddels gewend is dat Verstappen konijnen uit de hoge hoed weet te toveren, kon alleen maar verwonderd toekijken.' Na de kwalificatiesessie had hij dan ook niets anders dan lovende woorden over voor de negenvoudig Grand Prix-winnaar.

Red Bull komt niet verder dan P2

Tijdens de race kende hij volgens het medium een 'zeldzame fout' in bocht twee, waarna hij als een speer de verloren positie weer terug wist te veroveren van Daniel Ricciardo.

Vanaf toen was de race eigenlijk al verreden voor de Nederlander. Op snelheid ging hij het niet winnen van de Mercedes W11. Toch kent de wedstrijd van Verstappen een lichtpuntje: 'Verstappen kon troost vinden in het feit dat hij een Mercedes achter zich heeft weten te houden.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Diisorder
30 Sep 2020 om 20:56

Vast en zeker wat PK’s in zn hand gedrukt gekregen door de Messias hemzelf en die sprak tot hem de volgende boodschap ; mijn zoon, neemt deze pk’s en laat daarmee journalisten twijfelen

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws